Home | Contact | links | link toevoegen
Buitenkant
Binnenkant
Mechanisch
Diefstal
Tuning
Spaartips
Navigatie
Proefrit
Preventietips
Financiering
Autoreizen
Internet
Hybridewagens
Rijvaardigheid
Tweedehandswagens
Tweedehands auto

  Spaartip: Anti-diefstal

De anti diefstalsystemen, die erkend zijn door de verzekeraars zijn behoorlijk prijzig. Toch is het mogelijk om zelf ook voor een passieve veiligheid te zorgen voor je voertuig.Startonderbreker
Laat door je garagehouder een startonderbreker installeren. Dit is niet echt duur en het zorgt ervoor dat een mogelijke dief minstens een tijdje zoet is om het systeem te overbruggen vooraleer hij met de wagen weg kan rijden.

Ruiten graveren
Laat de ruiten van je wagen graveren en de nummers registreren. Een wagen met gegraveerde ruiten is eens gestolen makkelijker op te sporen en ook zijn de gegraveerde ruiten voor de dief moeilijker afzonderlijk te verkopen omdat ze gemerkt zijn.

Boorddocumenten
Wees creatief en verstop je originele papieren op een niet alledaagse plaats, waarbij je klein gereeedschap (schroevendraaier) nodig hebt. Laat kopijen achter in de wagen. Bij een mogelijke wegcontrole kan je altijd je originele papieren tevoorschijn halen, en ben je het slachtoffer van een diefstal, dan kan de dief moeilijker de auto terug aanbieden omdat hij enkel de kopijen vindt. Nog beter is om de papieren nooit in de wagen achter te laten.

Verzekering
Als extra kan je nog een beperkte omniumverzekering nemen die enkel verzekert tegen diefstal.

Anti-diefstalstang
Ook is het interessant om een anti-diefstalstang te gebruiken wanneer de wagen langere tijd achtergelaten wordt. Deze stang klemt het stuur in zodat het sturen onmogelijk wordt. Een variante hiervan is een slot dat de versnellingspook inklemt zodat er niet meer geschakeld kan worden.