Home | Contact | links | link toevoegen
Buitenkant
Binnenkant
Mechanisch
Diefstal
Tuning
Spaartips
Navigatie
Proefrit
Preventietips
Financiering
Autoreizen
Internet
Hybridewagens
Rijvaardigheid
Tweedehandswagens
Tweedehands auto

  Autofinanciering

Ben je van plan om een autofinanciering aan te gaan, bereken dan reeds voor de aankoop van je wagen welk bedrag je aankan zonder jezelf in financiele moeilijkheden te brengen. Hou er ook rekening mee dat rijden met een wagen ook aanzienlijke vaste kosten met zich meebrengt. Brandstof, verkeersbelasting, autoverzekering, onderhoud...

Probeer je wagen zodanig te financieren dat wanneer je de wagen onverhoopt in totaal verlies rijdt, je niet blijft zitten met een te betalen restwaarde. In dit geval betaal je dan namelijk verder aan een wagen die je niet meer hebt.

Ga voor de financiering langs bij verschillende maatschappijen en vergelijk eventueel op het internet. Ga ook niet onmiddelijk in op een finanieringsvoorstel van de garagehouder op het moment dat je de wagen aankoopt. Bij een totaal verlies moet je dan veelal terug een gelijkaardig type voertuig kiezen als het vorige.
Bij financiele instelling of aan autoconstructeur?

Neem je een autolening bij de autoverkoper, dan spreken we over een verkoop op afbetaling. Bij een autolening bij de bank gaat het over een lening op afbetaling.

Veelal moet er bij de autoconstructeur een voorschot van minstens 15% betaald worden. Ook de laatste betaling is meestal verhoogd.

De garage die je een 0% lening toestaat wint deze soms terug door minder kortingen te geven op de nieuwe wagen of door een keinere overnameprijs te bieden voor je oude wagen. Soms zelfs door slechts een minimaal uitrustingspakket te voorzien.

Soms bepaald het contract zelfs dat de wagen eigendom blijft van de autoconstructeur totdat de laatste betaling gedaan is.

Bij een totaal verlies moet je veelal terug een gelijkaardig type voertuig kiezen als het vorige.

In totaal zal je uiteindelijk meer betalen bij de autoconstructeur dan bij de bank.

Tip: Vergelijk de voorstellen van verschillende maatschappijen.