Home | Contact | links | link toevoegen
Buitenkant
Binnenkant
Mechanisch
Diefstal
Tuning
Spaartips
Navigatie
Proefrit
Preventietips
Financiering
Autoreizen
Internet
Hybridewagens
Rijvaardigheid
Tweedehandswagens
Tweedehands auto

  Spaartip: Brandstof

Tank in grote hoeveelheid
Ben je in je gezin of dichte kennissenkring met meerderen die op dezelfde brandstof rijden (vb diesel) , doe dan aan je brandstoffenhandelaar een voorstel om samen bijvoorbeeld 1000 liter ineens te kopen. Hierbij kan je een lagere prijs bedingen en ben je bovendien tijdelijk verlost van schommelingen van de brandstofprijs ( handig als je net goedkoop 1000 liter gekocht hebt ).

Telkens iemand gaat tanken uit de groep, wordt het aantal getankte liters samen met zijn naam genoteerd. Zijn de 1000 liter opgebruikt, dan worden per naam de liters opgeteld en onderling afgerekend.

Op deze manier geniet je van een lage prijs en heb je geen investering voor een eigen privébrandstoftank moeten doen. Bovendien heb de zekerheid dat je in de winter zeker winterdiesel tankt.

Je kan natuurlijk ook gewoon de goedkoopste benzinestations in je buurt gaan zoeken.
Koop brandstof van goede kwaliteit
Het prijsvoordeel van goedkope brandstof wordt soms teniet gedaan door een hoger verbruik. Als je merkt dat je minder kilometers aflegt met goedkoop merk ten opzichte van een duurder merk dan is het uiteindelijk toch beter om voor het duur merk te kiezen. Dit zal ook de motor en het milieu ten goede komen.


Vergelijk
Vergelijk de benzinestations in je buurt en zoek er de goedkoopste uit. Meestal is het goedkoper om te tanken aan een tankstation in een rustige buurt dan op een drukke autosnelweg.


Goede klant
Ben je in een tankstation vaste klant dan is het veelal mogelijk om een klantenkaart te bekomen. Informeer van welke voordelen je hiermee kunt genieten.

Tip: autoverbruik.nl