Home | Contact | links | link toevoegen
Buitenkant
Binnenkant
Mechanisch
Diefstal
Tuning
Spaartips
Navigatie
Proefrit
Preventietips
Financiering
Autoreizen
Internet
Hybridewagens
Rijvaardigheid
Tweedehandswagens
Tweedehands auto

  Cabriolets

Bij het bekijken van een tweedehands cabriolet is het vanzefsprekend dat er veel aandacht besteed wordt aan het dak. Een stoffen dak wordt het best eens grondig gecontroleerd op kleine of grotere scheuren. Mogelijks kan het dak al eens plaatselijk hersteld zijn. De scheur is dan dichtgenaaid.Best wordt ook eens nagegaan of het dak wel waterdicht is. Hiervoor kan je eventueel eens met de wagen door de carwash rijden. Normaal gezien is er altijd een lichte plaatselijke insijpeling, zeker als er gericht met water tussen dak en koetswerk gespoten wordt. Toch is het niet de bedoeling dat er plassen in de wagen komen te staan.

Controleer ook eens als het dak vlot en zonder haperen open en dicht gaat, en luister naar het windgeruis tijdens het rijden. Is er een bijgeleverde hardtop, monteer deze dan ook eens op de wagen. Wagens met een inklapbare hardtop (type Mercedes SLK) worden best ook eens gecontroleerd op waterinsijpeling.

Een wagen van het cabriolettype die na een ongeval niet deskundig hersteld is kan wel eens voor overvloedige waterinsijpeling en windruis zorgen.

Tip: controleer de wagen op windruis en waterinsijpeling.