Home | Contact | links | link toevoegen
Buitenkant
Binnenkant
Mechanisch
Diefstal
Tuning
Spaartips
Navigatie
Proefrit
Preventietips
Financiering
Autoreizen
Internet
Hybridewagens
Rijvaardigheid
Tweedehandswagens
Tweedehands auto

  Spaartip: Koetswerkonderdelen

Moet je zelf opdraaien voor de kosten van een ongeval, dan kan het interessant zijn om eens de mogelijkheden te overlopen die er zijn om het voertuig goedkoper te herstellen.

Tweedehands onderdelen
Informeer dan bij je hersteller om tweedehands koetswerkonderdelen te gebruiken. Deze zijn kwalitatief minstens evenwaardig aan nieuwe stukken, maar zijn flink goedkoper in prijs.

Bovendien zijn deze stukken (bijvoorbeeld vleugels,...) aan de binnenzijde reeds voorzien van een anti-roestbehandeling. Dus moet enkel nog de buitenkant in de juiste kleur gespoten worden en het stuk opnieuw op de wagen gemonteerd worden.

Mogelijks kan je zelf in een autoafbraakbedrijf
het stuk vooraf gaan demonteren.



Merkloze onderdelen

Zijn er geen tweedehandsonderdelen beschikbaar dan bestaat ook nog de mogelijkheid om een goedkoop merkloos koetswerkstuk aan te schaffen. Koop hier echter alleen de beste kwaliteit van merkloze onderdelen. Wanneer je echt voor het goedkoopste gaat heb je ook ondermaatse kwaliteit. Deze stukken hebben meestal niet de perfekt juiste vorm van het origineel. Dit met als resultaat dat de koetswerkonderdelen niet juist passen op de wagen (verschillende naaddiktes in het koetswerk).

Ook zijn stukken van goedkope kwaliteit zijn in een ondermaatse grondverf gespoten. Hierdoor heeft de hersteller meer werk heeft bij de voorbereiding ervan met als gevolg een hogere herstelprijs.

Tip: kies steeds de beste kwaliteit bij de
aankoop van merkloze onderdelen