Home | Contact | links | link toevoegen
Buitenkant
Binnenkant
Mechanisch
Diefstal
Tuning
Spaartips
Navigatie
Proefrit
Preventietips
Financiering
Autoreizen
Internet
Hybridewagens
Rijvaardigheid
Tweedehandswagens
Tweedehands auto

  Remmen

Het remsysteem is zonder twijfel een van de belangrijkste onderdelen van een wagen. Het zorgt ervoor dat de wagen snel kan vertragen of tot stilstand kan komen. Om de veiligheid van jezelf en de andere weggebruikers te garanderen is het van groot belang dat het remsysteem altijd perfekt werkt.

Het remmen zelf gebeurt bij hedendaagse wagens door remblokken die de remschijven inklemmen. Deze remblokken en remschijven zijn slijtageonderdelen. Wanneer ze te ver afgesleten zijn moeten ze vervangen worden.


Ook de remleidingen waarin zich de remvloeistof bevindt mogen geen diepe roestputjes hebben. Deze leidingen staan tijdens het remmen namelijk onder hoge druk. Deze druk wordt gevormd door de hoofdremcylinder die in werking treed bij het induwen van het rempedaal. Zorg dat er altijd voldoende remvloeistof in het reservoir is.

Bij een tweedehandswagen die enkele weken buiten staat is het normaal dat de remschijven een oppervlakkige roest vertonen.
Dit is helemaal niet erg. Van zodra de auto terug in gebruik genomen wordt, wordt de roest automatisch weggewreven. De remschijf krijgt dan opnieuw een blanke metaalkleur. De aandacht van de koper moet in de eerste plaats uitgaan naar de staat van de remschijven en de remblokken.In de gele remklauw zitten de remblokken die de remschijf vastklemmen.