Home | Contact | links | link toevoegen
Buitenkant
Binnenkant
Mechanisch
Diefstal
Tuning
Spaartips
Navigatie
Proefrit
Preventietips
Financiering
Autoreizen
Internet
Hybridewagens
Rijvaardigheid
Tweedehandswagens
Tweedehands auto

  Ruiten

Bij het bekijken van een tweedehandswagen is het raadzaam om de ruiten één voor één afzonderlijk te bekijken, want ook de ruiten geven de koper informatie over het verleden van de wagen.
Op alle ruiten van een wagen staat dezelfde code aangebracht door de glasfabriek. Controleer deze code ruit per ruit afzonderlijk.Zit er een ruit tussen met een ander cijfer dan de overige ruiten, dan is deze ruit al eens vervangen geweest. Heeft de voorruit bijvoorbeeld een ander cijfer dan is de wagen vroeger al mogelijk betrokken geweest bij een aanrijding of is in ieder geval toch om één of andere reden de voorruit vervangen geweest.

Met deze code is het ook mogelijk om het bouwjaar van de wagen te kennen. Het onderste cijfer geeft namelijk het bouwjaar van de ruit
(en dus ook van de wagen) aan. .3 ; .4 ; .5... Het puntje geeft de tientallen aan en het cijfer de eenheden van het bouwjaar.

Dus: .3 is bouwjaar 2003 ; .4 bouwjaar 2004 ; enz...


Tip: Controleer of alle ruiten even vlot open en dicht gaan zonder abnormale geluiden of haperingen.. 5 staat voor bouwjaar 1995