Home | Contact | links | link toevoegen
Buitenkant
Binnenkant
Mechanisch
Diefstal
Tuning
Spaartips
Navigatie
Proefrit
Preventietips
Financiering
Autoreizen
Internet
Hybridewagens
Rijvaardigheid
Tweedehandswagens
Tweedehands auto

  Tuning-customizing

Autoconstructeurs doen jaren over de ontwikkeling van een nieuw model. Hierbij worden modelmaquettes in windtunnels constant bijgewerkt om een zo laag mogelijke luchtweerstand te bekomen en toch nog de eigenheid van het merk te bewaren. Op mechanisch vlak worden de motoren steeds zuiniger en properder gemaakt. Ook word er ook gezocht naar een steeds betere wegligging en baanvastheid, om uiteindelijk de veiligheid nog te verhogen.

Het customizen van een wagen berokkent alle deze streefdoelen van de constructeur schade. Door het teveel van spoilers bekom je een grotere luchtweerstand, hoger gewicht en dus een hoger verbruik.

Is de overgang van een spoiler naar het koetswerk mooi vloeiend uitgewerkt met plamuur of polyester, dan bestaat bovendien de kans dat de plamuur door de krachten van de luchtweerstand en schokken tijdens het rijden gaat barsten.


Ook het nut van de moderne zuinige motor word tenietgedaan en het verlagen van de veren gaat ten koste van de wegligging.

Wanneer je de wagen later opnieuw wil verkopen is deze, door het personaliseren ervan enkel nog bij een beperkt publiek gewild.

Wil je graag een sportief uitziende wagen die alle eigenschappen heeft die de constructeur vooropstelt, schaf je dan de sportieve versie aan die ook in dit opzicht ontworpen is. Met dit type wagen kun je veilig op de baan en heb je zeker geen problemen bij de eerstvolgende autokeuring.

Dit doet echter niets af van het feit dat het veranderen en personaliseren van een wagen voor velen meer is dan een alleen een leuke hobby.